Kustannustehokas koneketju jätteiden kierrätykseen

Lehdistötiedote 12.5.2022

Tana laajentaa tuotevalikoimaansa esittelemällä uuden repijämallin sekä täysin uudenlaisen kiekkoseulan. Repijä ja kiekkoseula toimivat hyvin sekä erikseen että koneparina. Myös digitaaliset palvelut monipuolistuvat ja nykyisellä tuote- ja palvelumallistollaan Tana pystyy vastaamaan jätekierrätyksen kaikkiin tarpeisiin. 

Legendaarinen TANA 440 Shark repijä on saanut pikkuveljen TANA 220DTeco repijästä. TANA 220 on mekaanisilta osiltaan pääosin samanlainen kuin TANA 440. Muutokset kohdistuvat roottorin voimansiirtoon ja ohjausohjelmistoon. 440-mallin repijässä on kaksi hydraulimoottori-vaihdeparia, yksi roottorin kummassakin päässä ja 220-mallissa vain yksi moottori roottorin toisessa päässä. 

– Uusi TANA 220DTeco mobiilirepijä soveltuu erinomaisesti kotitalous-, purku-, puu- ja energiajätteelle. Vaikeimmat jätelajit kuten renkaat  käsitellä TANA 440 Sharkilla. TANA 220DTeco on hyvin kustannustehokas ratkaisu sekä hankintahinnaltaan että käyttökuluiltaan, kertoo tuotepäällikkö Eetu Tuovinen. 

TANA 220DTeco käsittelee jätettä samalla nopeudella kuin isoveljensä, mutta sen maksimivääntömomentti on pienempi. Koneiden kaikki kulutusosat ovat samanlaisia. Investointi on sikäli turvallinen, että 220:n voi myöhemmin päivittää 440:ksi, jos liiketoiminnan tarpeet muuttuvat. Uudessa repijässä on tela-alusta ja Stage V -vaiheen päästönormit täyttävä moottori. 

– Uudessa repijässä on kaikki perinteiset TANA repijän hyvät ominaisuudet, kuten helppo käytettävyys ja huollettavuus sekä älykkyys, jossa kone seuraa esimerkiksi omia painetasojaan ja optimoi sen mukaan toimintaansa. Repijä on myös erittäin monipuolinen ja sopii monenlaisten jätelajien kierrätykseen, kertoo Tuovinen. 

Täysin uusi TANA X553T kiekkoseula 

TANA X553T -kiekkoseula on täysin uusi kone Tanan valikoimissa. Tuote pohjautuu omaan tuotekehitykseen ja sen älykkäille ratkaisuille on haettu useita patentteja. 

– Halusimme tehdä kiekkoseulasta monipuolisen, kustannustehokkaan ja helppokäyttöisen. Koneen erityisominaisuus on modulaarinen seulapöytä, jonka avulla haluttu palakoko voidaan vaihtaa 15 minuutissa. Tämä helpottaa myös huoltoa, kertoo Tuovinen. 

Vakiovarustusteinen TANA X553T seuloo materiaalin kahteen eri jakeeseen. Lisävarusteena on saatavana kolmas kuljetin, joka mahdollistaa kolmen erikokoisen jakeen seulomisen. Seulapöydän ensimmäinen neljännes voi esimerkiksi seuloa alle 20 millisen hienoaineksen, seuraavat kolme neljännestä vaikkapa 20-100 millisen keskijakeen ja sitä suurempi jää ylitteeksi. 

Seulapöydän kiekot ovat muovisia valukappaleita. Rakenne on hyvin yksinkertainen, hiljainen, kestävä ja kustannustehokas. Ohuet muovit tai narut eivät kietoudu pyöristettyjen kiekkojen ympärille. Paino on jopa 75 prosenttia pienempi kuin teräksisillä kiekoilla. Seulakiekkojen rakenne on myös patentilla suojattu. 

– Älykäs TANA Control System tunnistaa jumit ja osaa peruuttaa konetta. Järjestelmään voidaan tallentaa eri materiaaleille erilaisia ohjausohjelmia, kertoo Tuovinen. 

Repijä ja kiekkoseula muodostavat oivan parivaljakon, koska ne pystyvät käsittelemään samoja jätelajeja samalla nopeudella. Seulan suuri syöttösuppilo mahdollistaa koneen täyttämisen myös esimerkiksi pyöräkuormaajalla.  

Tanan Service-palvelut kuten Service Kit -huoltopaketit, TANA ProTrack® etähallinta sekä kattava maailmanlaajuinen jälleenmyynti- ja huoltoverkosto auttavat pitämään koneiden käyttöasteen korkeana kaikkialla maailmassa. 

 

TanaConnect etäseuranta laajenee 

Kaikkia Tanan laitteita on voinut etäseurata TANA ProTrack® -toiminnon avulla jo kymmenen vuoden ajan. Nyt ProTrack laajenee TanaConnect®-portaaliksi, joka sisältää paljon uusia ominaisuuksia ja on entistä helppokäyttöisempi. TanaConnectia voi käyttää millä tahansa internetiin kytketyllä päätelaitteella kuten kännykällä tai pöytäkoneella. 

– TanaConnectissa on tarvittavat näkymät käyttäjälle, koneiden omistajalle, huoltoyritykselle ja tehtaalle. Kokemuksemme mukaan kaikki hyötyvät etäseurannasta. Omistajat ja operaattorit voivat tehostaa koneidensa käyttöä datan avulla, huollot ja tehtaan asiantuntijat puolestaan voivat ratkaista koneiden ongelmia tehokkaasti etänä, kertoo huolto- ja digitaalisten palveluiden johtaja Teemu Lintula. 

Uusi TanaConnect on jo tehtaan ja jälleenmyyjien käytössä. Tämän vuoden aikana uusi etäseuranta tulee myös asiakkaiden käyttöön. Myös jo käytössä olevat etäseurattavat koneet tulevat uuden palvelun piiriin. Eikä etäseurannan kehitys pysähdy tähän, vaan suunnitteilla on uusia älykkäitä ominaisuuksia, jotka auttavat tehostamaan koneiden käyttöä entisestään myös tulevaisuudessa.